Wat ouders zeggen over…

Happy Kidz Yoga > Wat ouders zeggen over…

Wat ouders zeggen over HappyKidzYoga

“Mijn zoontje Julius van 6 jaar heeft een cerberale parese. Hij kan daardoor zijn linkerarm moeilijk tot niet aansturen. Wij hopen doordat Julius met Daphne Yoga for the Special Child®, volgens de Sonia Sumar methode doet, flexibeler zou worden in het gebruik van zijn lichaam. Het helpt hem enorm. Hij heeft evenwicht leren houden, wat hem weer helpt bij zijn zwemles. Hij ademt beter wat hem ondersteunt bij zijn astma. Daphne is hartstikke lief voor Julius, mede door haar enthousiasme en aanpak voelt Julius zich zekerder over zichzelf en naar andere leeftijdgenootjes toe. En, zonder streng te zijn laat ze Julius naar haar luisteren”. – Els, moeder Julius, Eindhoven.

 

“Puk is een meisje van 18 met het Syndroom van Down. Haar hoofd zit vaak vol met van alles en nog wat, gaat vaak naar naschoolse, begeleide activiteiten/sportclubs voor jongeren met een beperking. Op een goed moment merkte ik dat zij ook rúst nodig heeft; een moment voor zichzelf. Zoals eigenlijk elk ander kind dat ook nodig heeft. Juist omdat zij een verstandelijke beperking heeft, is ze gebaat bij het creëren van die rust in een andere setting dan thuis bij de thee. Zij leert tijdens de yogales van Daphne tot zichzelf en tot rust te komen als haar hoofd vol zit. Dit pakt Puk heel goed op, wat ben ik als moeder blij, dat bij toeval Daphne op mijn pad kwam. Zij voelt zo goed aan wat Puk nodig heeft. En andersom komt Puk altijd weer relaxed thuis na de yogales van Daphne. What’s in the name? Zij happy en wij ook! Zelfs zó dat Puk tijdens een lange tandarts behandeling uit zichzelf een yoga houding aannam, waardoor zij het fluitend vol kon houden”. – Carola, moeder Puk, Laren

 

“Nanouk is een jonge vrouw van 19 jaar, zij heeft autisme, dyspraxie en een verstandelijke belemmering. Zij is stijf en motorisch eentonig, vooral voorwaarts gericht, in haar beweging. Het is voor haar moeilijk zich zelf te ontspannen. Ruim een jaar nu volgt Nanouk de yogales van Daphne. Daphne komt bij ons thuis, en geeft de yoga één op één in een aparte ruimte. Zij heeft een hele open en ontspannen houding naar Nanouk, de klik tussen die twee was er eigenlijk gelijk. Het is oprecht bijzonder te zien wat yoga teweeg heeft gebracht. Nanouk zit meer in haar lijf, is duidelijk veel minder stijf en heeft plezier in de yoga. De ademhalingstechnieken die zij heeft geleerd, past zij zelf toe op momenten waarop zij dat nodig acht. Zij heeft de vertaling kunnen maken waarmee zij haar emoties veel beter kan reguleren en zich zelf beter kan ontspannen. “Yoga for the special child” is geweldig voor deze doelgroep. Daphne brengt deze yoga-vorm binnen deze doelgroep op een fantastische manier in de praktijk”. – Marjoleine, moeder van Nanouk, Doetinchem.

 

“Ik zit al een half jaar op Yoga. De Yogalessen maken mij rustig, blij en lenig. De oefeningen zijn niet te moeilijk en Daphne doet het op jouw niveau. Aan het begin van de les hebben we het over hoe het met mij gaat. Ik ben super blij dat ik op Yogales zit. Ik raad je het aan”! – Ilena, 9 jaar, Laren.