TienerYoga

Happy Kidz Yoga > TienerYoga

TienerYoga

In de leeftijdsfase van de tiener gebeurt er veel op sociaal, emotioneel en lichamelijk niveau. Er wordt veel van tieners gevraagd door ouders, school, leeftijdgenoten en sportverenigingen. Onder invloed van hormonen lijkt het lichaam snel te veranderen.

TienerYoga leert je zowel fysiek als mentaal sterker te voelen. Je energie beter te verdelen, positief en met tevredenheid naar je lichaam te kijken. Het helpt je ook om zekerder en ontspannen te voelen om belangrijke momenten (nieuwe school, toetsen, peer pressure), krachtig met emoties om te gaan, gevoelens te uiten en helder te denken. Daardoor kun je minder stress en meer balans in je leven ervaren. Nog even de voordelen van Yoga op een rijtje:

  • TienerYoga is niet alleen goed voor lichaam en geest maar vooral ook erg leuk om te doen.
  • TienerYoga helpt je innerlijke kracht en balans te ontwikkelen, positief te denken en jezelf te zijn. Het geeft je structuur, routine, discipline in het dagelijks leven.
  • TienerYoga helpt je lichaamshouding verbeteren en je lichaam soepel en sterker te maken. Doordat je goed begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit, kan je beter voor jezelf zorgen.
  • TienerYoga leert je ademhaling verbeteren zodat je meer energie krijgt en goed kan ontspannen (beter slapen). Daardoor kan je ook je energie beter verdelen en alle indrukken en prikkels van buitenaf reguleren.
  • TienerYoga vergroot communicatieve en sociale vaardigheden en de creativiteit wordt bevordert. Hierdoor wordt het zelfvertrouwen en het zelfbewust versterkt en het verantwoordelijkheidsgevoel en probleemoplossend vermogen neemt toe. Emoties worden dan ook beter gereguleerd en zelfreflectie neemt toe.
  • TienerYoga helpt je om je aandacht en concentratie te verhogen waardoor je goed kan focussen. Dit helpt in het dagelijks leven en om goed te presteren op school of tijdens een sportwedstrijd.

Hoe ziet een les eruit?

De lessen worden elke week in dezelfde structuur aangeboden, soms met een specifiek thema. Tijdens de tieneryogalessen worden ‘tools’ aangereikt die authentiek en belangrijk zijn bij de ontwikkeling van het zelfbewustzijn, zelfreflectie en zelfacceptatie. Voorafgaand aan de les wordt er aandacht besteed aan je persoonlijk Intentie van die les en het Energetisch effect, deze is afhankelijk van de sequence/opeenvolging van de Yogahoudingen. De lessen bij Happy Kidz Yoga zijn niet competitief of prestatie gericht. Iedereen kan meedoen op zijn eigen manier. Op een leuke manier kun je werken aan: de COOLSTE persoon in je leven: JEZELF

De yogalessen worden gegeven in groep van maximaal 10 kinderen:

  • Leeftijd 13 – 16 jaar: in deze leeftijdsfase maken tieners een enorme groeispurt mee, dit kost een grote hoeveelheid energie en vraagt veel van een tienerlichaam. Naast de fysieke uitdagingen van de yogahoudingen wordt er voldoende aandacht besteed aan rust en diepe ontspanning. Tieners kunnen gevoelens zoals onverschilligheid, ongeduld en frustratie ervaren, de aangeboden ademhalings- en yogatechnieken leert ze hiermee op ontspannen manier omgaan.