Over Daphne

Happy Kidz Yoga > Over Daphne

Over Daphne

Als fanatiek sporter (hockey-tennis-golf-hardlopen) kwam Daphne in 2011 tijdens een blessure in aanraking met yoga. Ze was direct onder de indruk van het positieve effect dat yoga heeft op fysiek en mentaal vlak.. Al snel daarna volgde zij een intensieve teachers-trainingstraject, in eerste instantie voor haar eigen yogabeoefening en ontwikkeling.

Maar met eveneens 15 jaar ervaring als (kinder)fysiotherapeute besloot ze al snel na het eerste trainingtraject haar kennis en ervaring te verdiepen met de specialisatie Kinderyoga. Zij volgde een aantal opleidingen en specialisaties voor docente Kinderyoga (zie overzicht hieronder).

In 2012, Daphne woont dan nog in Taipei, volgt de oprichting van Happy Kidz Yoga in Taipei. Wekelijks geeft ze yogales aan kinderen van de internationale en lokale community van Taipei en de lessen werden een belangrijk onderdeel van haar leven.

Na 13 jaar buitenlandervaring keerde zij met haar gezin in 2014 terug naar Nederland en vestigde zich in Laren. Haar persoonlijke levenservaring in verschillende landen, haar flexibiliteit en adaptief vermogen in nieuwe situaties, haar kracht om mensen enthousiasmeren en haar passie om kennis en ervaring op een leuke en kindvriendelijke manier te delen, resulteerde in de start van Happy Kidz Yoga in Laren.

Sinds september 2015 werd haar passie om met kinderen met een beperking te werken versterkt. Het programma Yoga for the Special Child® volgens de Sonia Sumar methode, wordt dan ook binnen Happy Kidz Yoga verder uitgebouwd.

Daphne: “Het opbouwen van een sterke band, vertrouwen proberen te winnen en uiteindelijk de kinderen “tools’ aan te rijken om met hun eigen uitdagingen om te leren gaan, dat is het mooiste wat er is! De oprechtheid en puurheid van deze doelgroep kinderen, de glimlach op hun gezicht of die diepe inademing tijdens een eindspanning geeft mij een heel warm en dankbaar gevoel dat ik met deze kinderen mag werken”.

 

Yoga Opleidingen en andere opleidingen:

31 mei tot 3 Jun1  2018: Mahadevi Roberta Sumar Yoga Center: Londen

Continuing Professional Development: The golden keys of Yoag for the Special Child and their application on life

3-16 maart 2018: Huizen, Bala Yoga

deel I Advanced Hatha Teacher Training volgens de Sonia Sumar methode (100 uur)

deel II: 2019

24-26 november 2017, Mahadevi Robert Sumar Yoga Center Londen:

International Yoga for the Special Child Conference

21-23 november 2017, Londen:

Bijscholing/CE programme Cerebrale Parese en Down Syndroom Yoga for the Special Child®, volgens the Sonia Sumar Methode.

24-31 Mei 2017, Groningen:

Basic part II, Yoga for the Special Child®, voor kinderen met Down Syndroom, CP, MCG, ADHD, Autisme en kinderen andere leerproblemen) a 55 hours Yoga Alliance Accredited Basic Yoga Therapy Technick, the Sonia Somar method,

11-14 Mei 2017, Zwolle:

 • 4 daagse cursus Growing Minds (Steven Wertz), cursus voor kinderen met autisme en aanverwante stoornissen

Maart-April 2017, Hilversum:

 • Cursus Ayurveda in je dagelijks leven
 • Cursus Ayurveda en kinderen

Januari- Maart 2017, Amsterdam:

 • BasisCursus Nederlandse Gebarentaal (NGT), Kentalis

18-24 September 2016, Amsterdam:

 • Yoga For the Special Child®, Basic part I, Yoga for the Special Child®, voor kinderen met Down Syndroom, CP, MCG, ADHD, Autisme en kinderen andere leerproblemen) a 35 hours Yoga Alliance Accredited Basic Yoga Therapy Technick, the Sonia Sumar method,

6-8 Mei 2016, Groningen:

 • bijscholing Yoga For the Special Child®, CE-programma voor kinderen met Down Syndroom & Cerbrale Parese, the Sonia Sumar methode.

Jan-Feb 2016:

 • online Distance Learning: Global family Yoga, Teach Yoga to Families, Global Family Yoga founded by Mira Binzen

November 2015 , Amersfoort:

 • 8 weekse Mindfullness Training by Ingrid Coenen.

July 2014,  Chigago Illanois

 • 2014 July : a 50 hour Therapeutic Yoga Training For Children, Global Family Yoga, founded by Mira Binzen, Chigago, Illanois.

 2012-2014 Taipei-Taiwan

 • 2014 Januari: a 35 hours Yoga Alliance Accredited Therepeutic Yoga Course by Doug Keller, Taipei, Taiwan
 • 2013 Okt-Nov: 5 weeks Online Distance Learning: Global Family Yoga, Reconnected Kids, Global Family Yoga founded by Mira Binzen
 • 2012 Aug-2013 Jan: 100 hrs Yoga Alliance Accredited Anusara Teacher Training with Patrick Creelman, Taipei, Taiwan.
 • 2012 Jan-April, Anusara Immersion a 100 hour Yoga Alliance Accredited Programme with Patrick Creelman, Taipei, Taiwan
 • 2012 Dec: a 95 hours Children Yoga Specialty Teacher Training, Global Family Yoga, founded by Mira Binzen, Taipei, Taiwan
 • 2012 Feb: Yoga For the Special Child®, (children with Down Syndroom, MCG, ADHD, Autisme en kinderen met leerproblemen) a  35 hours Yoga Alliance Accredited Basic Yoga Therapy Technick, the Sonia Sumar method, Taipei, Taiwan

Daphne is in Amsterdam afgestudeerd als fysiotherapeute. Om na haar studie meer ervaring op te doen met kinderen werkte zij voor een jaar als (kinder)fysiotherapeute in India voor de Spastic Society of Tamilnadu in Madras. Eenmaal terug gekomen in Nederland volgde zij de Bobath opleiding (Neurodevelopment Therapie bij CP kinderen) en de 3 jarige opleiding tot Kinderfysiotherapeute in Rotterdam. Zij werkte daarna in verschillende revalidatiecentra en op scholen voor speciaal onderwijs.

Tussen 2001 – 2010 heeft ze als (kinder)fysiotherapeute haar eigen praktijk in Curacao, St Lucia en Congo. Hierbij deed ze veel ervaring op met kinderen met een fysieke en verstandelijke beperking.

Daphne is getrouwd met Peter en heeft twee kinderen Bo en Mick. Ze houdt verder van hardlopen/bootcampen, wandelen op de hei met hond Storm, lezen en reizen. Voor Daphne is het belangrijk om open te staan voor vernieuwingen. Naast haar dagelijkse yogabeoefening, blijft zij wekelijks haar Anusara yogalessen volgen. Door het regelmatig bijwonen van yogaworkshops en bijscholingen blijft zij zich vernieuwen.

Ook besteedt zij graag een deel van haar tijd aan vrijwilligerswerk. Zij heeft een aantal maanden op vrijwillige basis yogales gegeven aan kinderen op Asielzoekerscentrum Crailo. Een mooie en dankbare manier om haar kennis, liefde en passie over te dragen aan deze groep kinderen. Een klein deel van haar groepslessen doneert zij aan Yoga for the Special Child® (per blok kan elk kind van de BSO ‘t Zandkasteel Yogales krijgen voor gereduceerd tarief).