KinderYoga

Happy Kidz Yoga > KinderYoga

KinderYoga

Ieder kind is bijzonder, uniek en heeft zijn eigen talenten. Is het niet fijn als kinderen deze talenten volledig kunnen ontwikkelen? Tegenwoordig ervaren kinderen uitdagingen op veel gebieden; er wordt veel van ze gevraagd, ze hebben een grote hoeveelheid aan prikkels en drukke tijdschema’s. Bij Happy Kidz Yoga helpen we de balans te vinden tussen beweging en rust op lichamelijk, mentaal, sociaal en spiritueel niveau.

Door Yoga hebben kinderen meer energie, kunnen ze zich beter concentreren en ontwikkelen meer zelfvertrouwen. Ook voelen zij zich gelukkiger, niet voor niets heten wij Happy Kidz Yoga :-).

Als kind kun je best best nerveus zijn voor een toets of voor een sportwedstrijd of zelfs een beetje onzeker tijdens de gymles. Misschien is het soms “druk’ in je hoofd of vind je het moeilijk om vriendinnetjes te maken. Door Yoga leer je, op een leuke speelse manier, je weer lekker te voelen en je hoofd leeg te maken.

De voordelen van KinderYoga:

  • KinderYoga is niet alleen goed voor lichaam en geest maar vooral erg leuk om te doen.
  • KinderYoga helpt innerlijke kracht en balans te ontwikkelen, positief te denken en jezelf te zijn. Het geeft structuur, routine en discipline in het dagelijks leven.
  • KinderYoga helpt je lichaamshouding verbeteren en het lichaam soepel en sterker te maken. Doordat je beter begrijpt hoe je lichaam in elkaar zit, kun je beter voor jezelf zorgen.
  • KinderYoga leert je ademhaling te verbeteren zodat je meer energie krijgt en goed kan ontspannen (beter slapen). Daardoor kun je je energie beter verdelen en alle indrukken en prikkels van buitenaf reguleren.
  • KinderYoga vergroot communicatieve en sociale vaardigheden.
    Hierdoor wordt het zelfvertrouwen en zelfbewustzijn versterkt. Het verantwoordelijkheidsgevoel en probleemoplossend vermogen nemen toe. Emoties worden gereguleerd. Tevens worden zelfreflectie, voorstellingsvermogen, fantasie en creativiteit vergroot.
  • KinderYoga helpt om aandacht en concentratie te verhogen waardoor een kind goed kan focussen. Dit helpt om goed te presteren op school of tijdens een sportwedstrijd

De Yogalessen bij Happy Kidz Yoga zijn leuk, attractief en creatief. De lessen worden elke week in dezelfde structuur aangeboden. De kinderen worden nieuwsgierig gemaakt, verbaasd en verrast. Er wordt geklapt, gezongen en vooral veel plezier gemaakt!

De yogalessen worden gegeven in 2 groepen van maximaal 6-8 kinderen:

  • Leeftijd 5 – 8 jaar: kinderen in deze leeftijd hebben grotere flexibiliteit van wervelkolom en minder spierkracht, daardoor worden de poses niet te lang vastgehouden maar met name veel herhaald. Hierdoor wordt een veilige motorische ontwikkeling gefaciliteerd. In deze jongere jaren zijn kinderen hun lichaam aan het ontdekken, dus besteden we ook aandacht aan het benoemen van lichaamsdelen (in anatomische termen) en de verschillende sensaties daarvan.
  • Leeftijd 9 – 12 jaar: in deze leeftijd groeien botten harder dan spieren. Het is belangrijk om kinderen in deze fase te helpen met het opbouwen van hun botdichtheid. Staande en balanshoudingen helpen hiermee. Kinderen in deze leeftijd groeien enorm in kracht, uithoudingsvermogen en coördinatie, tevens houden ze van uitdagende houdingen zoals de kraai, handstand en de kaars. Ook worden ze uitgedaagd om de poses langer vast te houden, bijv. 1 minuut in plankpositie. In deze fase zijn de kinderen gefascineerd met hun eigen lichaam. Ze willen dan vaak ook graag weten wat de voordelen zijn van elke houding en de goede belijning hiervan.
Spreuk_If_the_mind_is_strong_GROEN