KinderYoga op school

Happy Kidz Yoga > KinderYoga op school

KinderYoga op school

Op school kunnen kinderen druk ervaren vanwege huiswerk of toetsen maar ook van ouders of leeftijdsgenoten. Stress is een remmende factor voor het verwerven van kennis.

Gelukkig bestaan er simpele oefeningen vanuit de yoga traditie die kinderen hierbij helpen. Kinderen leren dan ook veel van KinderYoga. Diverse yogahoudingen, bewust ademen, aandachts– en concentratieoefeningen en ontspannen helpen kinderen bij het ontwikkelen van zelfbeheersing en gevoel van eigenwaarde.

Kinderyoga kan een bijdrage leveren aan de leerprestaties van kinderen; het kind leert hoe het zich beter kan focussen en concentreren. Door deze ervaringen groeit ook het zelfvertrouwen. Kinderen leren respect te hebben voor hun eigen grenzen en die van anderen.

Uit onderzoek blijkt dat scholen die Yoga aanbieden aan hun leerlingen meer rust ervaren in de klas en minder problemen hebben met het handhaven van discipline.

Bij Happy Kidz Yoga krijgen leerlingen  “tools” om stress te verminderen, emoties te reguleren en zichzelf te kalmeren. Ook wordt aandacht besteed aan samenwerken en hanteren van een gezonde levensstijl. De middelen zijn simpel, kindvriendelijk en effectief. Happy Kidz Yoga geeft les op school aan kinderen van 4 tot 12 jaar. Om de kinderen goed te kunnen begeleiden, is de groep niet groter dan 10-12 kinderen. Een schoolklas kunt u bijvoorbeeld opsplitsen. Er wordt op locatie lesgegeven, bij voorkeur in de speel- of gymzaal. Een les Kinderyoga duurt een uur.

Hieronder ziet u verschillende mogelijkheden hoe KinderYoga bij u op school gegeven kan worden:

  • Groepsles voor bepaalde periode, bijvoorbeeld tijdens de gym
  • Groepsles voor 4-5 kinderen met “dezelfde uitdagingen” zoals : faalangst, dyslexie, sensorische prikkelverwerkingsstoornis, hyperactiviteit etc.
  • Therapeutische KinderYoga: 1:1 bij trauma, stress of faalangst
  • Tijdens BSO of na school op niet BSO dagen
  • Studiedagen/Lerarendag: Hatha Yoga les voor leraren (teambuilding)

Graag kom ik een bezoek brengen aan uw school om de verschillende mogelijkheden te bespreken. Indien u vragen heeft kunt u mailen of bellen.

Voor vragen en aanmeldingen, mail je gegevens naar:
daphne@happykidzyoga.nl