FamilieYoga

Happy Kidz Yoga > FamilieYoga

FamilieYoga/Ouder-kind Yoga

FamilieYoga

Een yogales met je hele familie is een leuke manier om kindgericht bezig te zijn. Het kind staat centraal! Het is geen les met perfect uitgevoerde yogahoudingen (asana’s), maar geeft het hele gezin de mogelijkheid om op ongedwongen wijze met elkaar een connectie aan te gaan en een conditie te creëren om thuis rust te ervaren. De onderlinge band tussen ouder en kind, broer en zus, kan hiermee versterkt worden.

Op een spontane en onverwachte manier wordt de hele familie uitgedaagd. De familie als geheel krijgt een positieve ervaring, waarbij plezier en goede communicatie tussen de gezinsleden centraal staat.

De intentie van een familie yoga les gaat meer over het ervaren van de diepere betekenis van Yoga (het samen zijn of verbintenis) dan de yogahoudingen zelf.
Tijdens de Happy Yoga Familie les leer je simpele strategieën die je als gezin mee naar huis kunt nemen. Lekker bezig zijn met je lichaam, ontspanning en plezier maken met elkaar op een leuke laagdrempelige manier.

Waarom FamilieYoga?

 • Ontwikkelt een verbinding tussen en binnen families
 • Dynamische setting: verschillende leeftijden, interesses en capaciteiten
 • Helpt binnen een familie gezonde attitude en gewoontes te ontwikkelen
 • Je krijgt handvatten om Yoga thuis te integreren (voor het huiswerk, voor het naar bed gaan, in de ochtend, bij meningsverschillen, wanneer speeltijd)
 • Bevordert de communicatieve vaardigheden binnen families
 • Faciliteert een positieve en leuke holistische familie activiteit
 • Je leert SAMEN als familie je ademhaling te verbeteren, je wervelkolom te stretchen en lichaam en geest te ontspannen.

Ouder-Kind Yogalessen

Yoga voor moeder en dochter

Moeder en dochter hebben een unieke relatie. De intieme relatie wordt vaak beschreven als “de felle spiegel” die reflecteert op hoe wij zelf zijn en dat is niet altijd even prettig om te zien. Dit wordt vaak bij moeders en dochters versterkt aangezien ze zo op elkaar lijken. Misverstanden zijn vaak gebaseerd op miscommunicatie, er wordt iets onaardigs gezegd of zaken worden onbesproken gelaten.

Wanneer moeder en dochter met elkaar partneren, helpt het niet alleen de moeder-dochter band en relatie te versterken, het balanceert ook het lichaam. Een simpele “back to back” ademhalingsoefening kan heel transformatief zijn! Om een tieners over de streep te trekken kun je aangeven dat Yoga de lichaamshouding verbetert, helpt om te focussen bij testen en het allerbelangrijkste: het vermindert stress!

De FamilieYogalessen zijn op dezelfde manier opgebouwd als de Kinder- en Tienerlessen (zie lesinhoud kinder-tieneryoga). Thema’s kunnen ook zelf aangedragen worden. In het kort het lesaanbod:

 • Bewust ademen en ademhalingsoefeningen
 • Warming-Up/Zonnegroet
 • Yogahoudingen en Partnerposes
 • Ontspanningsoefeningen
 • Meditatie; aandacht en concentratie oefeningen

Voor wie?

De FamilieYogalessen zijn bedoeld voor kinderen en volwassen tussen de 5 en 70+: vader&moeder, broer&zus, tante&oom, opa&oma, iedereen is welkom!

De Ouder-Kind Yogalessen worden gegeven na elke 6-8 weken voor kinderen die al les volgen bij Happy Kidz Yoga. Wil je samen met je kind een keer een les volgen, ben je van harte welkom om aan te sluiten bij een Ouder-Kind Yogales (Moeder-Dochter Yogales op aanvraag).

Voor vragen en aanmeldingen, mail je gegevens naar:
daphne@happykidzyoga.nl

Spreuk_Peace_at_home